Mobilni Telefoni. Cene. Oprema. Mobilni svet. Servis Mobilnih Telefona

+381 11 63 555 00

Datum izlaska Samsung Galaxy S24 serije

Prema lokalnim korejskim medijima, datum objavljivanja Galaxy S24 Ultra, S24+ i Galaxy S24 će biti 30. januar 2024. Očigledno, zvaničnik Samsung-a je nagovestio da je kompanija „odlučila da najavi Galaxy S24 seriju u San Hozeu, SAD 17. januara po lokalnom vremenu“, uz još jednu glasinu da će Samsung po prvi put održati događaj Galaxy Unpacked u San Hozeu – blizu sedišta Gugla i Epla.

„Prodaja će takođe početi odmah“, rekao je zvaničnik Samsunga, ukazujući da kompanija neće odstupiti od svoje uobičajene šeme lansiranja vodećeg telefona. Pod prodajom verovatno podrazumevaju pretprodaju, a ona će navodno trajati do zvaničnog datuma izlaska Galaki S24, 30. januara kada će serija stići na police prodavnica u SAD i inostranstvu.


Prve jedinice će biti isporučene od 25. do 26. januara u zavisnosti od vremenske zone, navodi se u izveštaju, tako da bi neki od onih koji su izvršili rezervaciju unapred, a zatim kupili telefone, mogli da dobiju svoje Galaxy S24 Ultra jedinice ranije od 30. januara.

Ako istorija ukazuje na to, Samsung bi započeo period rezervacija prednarudžbi za Galaxy S24 nekoliko nedelja pre događaja najave Unpacked 17. januara. Iako se u trenutnom izveštaju ne navodi kada će početi rezervacija unapred, bilo je glasina da bi one mogle početi čim prođu novogodišnje svečanosti i ljudi se vrate na posao.


Zvuči tačno, s obzirom da je ranije ove godine Samsung započeo rezervacije Galaki S23 u ponedeljak, ceo mesec ranije od stvarnog predstavljanja Unpacked-a. Sumnjamo da će Samsung odabrati praznik 1. januara, ali bi utorak, 2. januar mogao biti datum kada počinju rezervaciju prednarudžbi za Galaxy S24.


To bi značilo da će rezervacije trajati tačno dve nedelje do stvarnog događaja S24 Unpacked kada će početi prednarudžbe. Što se tiče onoga što se može očekivati u pogledu ponuda za Galaxy S24 i bonusa za rezervaciju u pretprodaji, to bi najverovatnije uključivalo popust od 50 do 100 dolara pored svih drugih besplatnih i velikodušnih ponuda koje će Samsung ponuditi tokom perioda prednarudžbine i lansiranja.

Prema izvorima iz Samsunga, odeljenje MKS (Mobile eKsperience) koje je sada zaduženo za proizvodnju telefona u Samsungu, odlučilo je da koncentriše najveći deo svojih prodajnih i marketinških napora u prvom i trećem kvartalu godine, tako da je pogurao Galaxy S24 modele što je ranije bilo moguće u januaru.


To je razlog zašto je datum izlaska GalaxyZ Fold 5 i Z Flip 5 Unpacked eventa nekoliko nedelja ranije nego obično, dodajući brojeve prodaje u tom veoma važnom trećem kvartalu na kraju kojeg Apple obično najavljuje svoje iPhone uređaje.


by Nikola Milinković

novembar 2023.